کلاس ششم دبستان راضیه(اهواز)

به اندازه آرزوهایتان تلاش کنید یا به اندازه تلاشتان آرزو کنید.




قلب جوان

از وصاياى على(ع)
به امام حسن(ع)
پسرم! بدان كه پيش روى تو گردنه ايست رنج زا، در عبور از اين گردنه حال مردم سبك بار بهتر است از سنگين باران... و جز اين نيست كه قلب جوان مانند زمين خالى است هر چه در آن كاشته شود همان را مى پذيرد (اگر بادام شيرين، نتيجه شيرين و اگر بادام تلخ، نتيجه تلخ) ... و اين وصيت پدرى است رو به فنا، اعتراف كننده به تغيير و تحولات زمان، در منزلگه مردگان آرميده، كه فردا از آن جا كوچ خواهد كرد، به فرزندى كه چيزى را آرزو مى كند كه آن را نخواهد يافت. انسانى كه راهروى كسانى است كه از هستى برخوردار بوده و هلاك شدند. هدف بيمارى ها و گروگان روزگار است، در تيررس ناگوارى ها و بنده دنيا و سوداگر فريبنده ها، وامدار زوال و فنا، در بند اسارت مرگ و همپيمان اندوه ها و عدم غصه ها و نشانه هاى آفات و زمين خورده تمايلات و جانشين مردگان است.




چشمه هايى از دانش على(ع)

 

چشمه اول
يكى از علماى يهود نزد والى آمد و گفت: آيا تو جانشين پيامبر اين امت هستى؟ او گفت: آرى. يهود گفت كه ما در تورات ديده ايم كه جانشينان پيامبران در ميان امت آنان، دانشمندترين آنان است. پس مرا آگاه كن كه خداى تعالى كجاست، آيا در زمين است يا در آسمان؟
او گفت: او در آسمان و برعرش است. يهودى گفت در اين صورت زمين از وجود خدا خاليست و بنا به قول تو در جايى هست و در جايى نيست.
والى برآشفت و گفت: از نزد من دور شو وگرنه تو را مى كشم! يهودى در حال تعجب از اين سخن از نزد وى دور شد. در همين حال على(ع) از مقابل او عبور كرد و فرمود: اى يهودى، آنچه پرسيدى و آن چه در پاسخ شنيدى من مى دانستم. ما مى گوييم خداى عزوجل جا و مكان را آفريد و براى او جا و مكانى نيست و بالاتر از اين است كه مكانى او را در برگيرد بلكه او هر آن چه را كه در مكان است فراگرفته است و چيزى وجود ندارد كه از حيطه تدبير او بيرون باشد و براى تأييد صحت آن چه گفتم از كتاب خود شما خبر مى دهم و اگر دانستى كه درست است آيا ايمان مى آورى؟
يهودى گفت: آرى
فرمود: آيا در بعضى كتاب هاى خود نديده ايد كه روزى موسى بن عمران نشسته بود، ناگاه فرشته اى از جانب شرق نزد او آمد و موسى از او پرسيد از كجا آمدى؟ گفت: از جانب خداى عزوجل و فرشته اى از سوى مغرب سوى او آمد. موسى بدو گفت از كجا آمدى؟ گفت از نزد خداى عزوجل. آنگاه فرشته ديگرى نزد او آمد و گفت از آسمان هفتم و از نزد خداى عزوجل آمده ام و سپس فرشته اى ديگر آمد و گفت از زمين هفتم و از جانب خداى عزوجل آمده ام. موسى(ع) گفت: منزه است آن خدايى كه جايى از او خالى نيست و به همه جا نزديك است. يهودى گفت: گواهى مى دهم كه اين سخن حق است و باز گواهى مى دهم كه تو سزاوارترى به جانشينى پيامبرت.
چشمه دوم
پس از رحلت پيامبر(ص) جماعتى از يهوديان به مدينه آمده و گفتند در مورد «اصحاب كهف» قرآن شما مى گويد كه اصحاب كهف سيصد و نه سال در غار خوابيدند در صورتى كه در تورات باقى ماندن آن ها در غار سيصد سال قيد شده و اين دو با هم مغايرت دارند.
در برابر اين اشكال و ايراد نه تنها خليفه بلكه همه صحابه از پاسخگويى عاجز ماندند. بالاخره دست توسل به دامان حلال مشكلات على(ع) زدند. حضرت فرمود: خلاف و تضادى در بين نيست زيرا از نظر تاريخ آن چه نزد يهود معتبر است، سال شمسى است و در نزد عرب سال قمرى است وتورات به لسان يهود نازل شده و قرآن به لسان عرب و سيصد سال شمسى، سيصد و نه سال قمرى است.
چشمه سوم
مردى شخصى را كشته بود. خانواده مقتول شكايت نزد حاكم بردند. او دستور داد قاتل را در اختيار پدر مقتول گذارند تا به حكم قصاص او را به قتل رساند، پدر مقتول دو ضربت سخت بر آن مرد زد و يقين به مرگ او نمود ولى چون رمقى از حيات داشت، كسان وى از او پرستارى كردند و مدارا نمودند تا پس از شش ماه بهبودى كامل يافت. پدر مقتول روى او را در بازار ديد تعجب كرد و چون نيك شناخت، گريبانش را گرفت و نزد حاكم آورد. او براى بار دوم دستور داد كه سر از تن او برگيرند. قاتل از على(ع) استغاثه نمود آن حضرت فرمود: اين چه حكمى است كه بر اين مرد مى كنى؟
حاكم گفت: يااباالحسن اين شخص قاتل پسر اوست و به حكم «النفس بالنفس» بايد كشته شود. حضرت فرمود آيا مى شود كسى را دو بار كشت؟ او متحير ماند و سكوت كرد.
آنگاه على(ع) به پدر مقتول گفت: مگر قاتل پسرت را با دو ضربه نكشتى؟ عرض كرد كشتم ولى او زنده شد و اگر مجدداً او را نكشم خون پسرم هدر مى شود! 
على (ع) فرمود: در اين صورت بايد آماده شوى اول به قصاص دو ضربتى كه به او زدى او هم دو ضربت به تو بزند، آنگاه اگر تو زنده ماندى او را بكش!
پدر مقتول گفت: يا اباالحسن آيا قصاص از مرگ سخت تر است و من از اين موضوع درگذشتم. آنگاه با هم مصالحه نموده و آشتى كردند


ادامه مطلب

[ سه شنبه 23 ارديبهشت 1393برچسب:,

] [ 17:53 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

على را وصف، در باور نيايد *** زبان هرگز ز وصفش بر نيايد
على تركيبى از زيباترينهاست *** على تلفيقى از شيواترينهاست 
على راز شگفت روز آغاز *** على روح سبكبالى و پرواز


ادامه مطلب

[ سه شنبه 23 ارديبهشت 1393برچسب:,

] [ 17:43 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

آداب و رسوم مردم چین در نوروز ! + تصویر

داب و رسوم مردم چین در نوروز ! + تصویر
مردم چین با داشتن فرهنگی غنی، مراسم ملی و سنتی فراوانی دارند...

. معروفترین آن، عید بهار یا نوروز است که از هشت روز مانده به آخر سال چینی آغاز می شود و تا پانزدهم ماه بعد ادامه می‌یابد.
 پانزدهم ماه اول بهار جشن فانوس است که با این مراسم پایان عید بهار اعلام می‌شود. تقویم چینی از سال1911 به سال میلادی تبدیل شد.

قبل از تغییر تقویم به سال میلادی، گاهشماری چینی مبتنی بر حرکت ماه به دور زمین و گاه بر حرکت زمین به دور خورشید بود.
 هم اکنون در تقویم‌های منتشرشده در چین به رسم سنتی، همه قراردادهای گاهشماری، سنتی و رسمی محاسبه می‌گردد.

دیوار چین/ جاذبه‌های گردشگری چین / معبد آسمانی / سنگ‌نگاره‌های دازو / تندیس عظیم‌الجثه بودای هیتونگ / شهر ممنوعه / هتل تیانزی / مسجد نیو جیه /
 
آداب و رسوم مردم چین باستان
 روزهای هفته از دوشنبه آغاز می‌شود، ماه‌های دوازده گانه سال با تقویم قمری و شمسی که مورد توجه کشاورزان است به نام ماه اول، ماه دوم و ... یاد می‌گردد و صورت فلکی نیز مورد توجه است.

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/12/nne1.jpg
 در چین باستان هر شصت سال را یک دور نجومی یا" جیازه" Jiaze می نامیدند و هر شصت سال را به پنج دوره تقسیم می کردند و هر دوره را به 12 سال و هر سال را به نام حیوانی می نامیدند و 12 سال به 12 حیوان یا صورت فلکی نام گذاری می شد و صورتها عبارتند بودند از : موش، گاو، ببر، خرگوش، اژدها، مار، اسب، گوسفند، میمون، خروس، سگ و خوک.

 چینی‌ها معتقدند که قوای طبیعت همیشه بخشنده نیستند و آبادانی به تعادل و تزلزل قوای ویرانگر وابسته است که اگر مهار نشوند مصیبت بار خواهند بود. آب و هوای متغییر چین و سختی معیشت آنان را به قربانی کردن برای قوای طبیعت وا می داشت تا از خشم آنها برهند.

ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 13:12 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

آداب و رسوم مردم کرمانشاه در ایام عید نوروز

آداب و رسوم مردم کرمانشاه در ایام عید نوروز
عید نوروز در باور کرمانشاهیان مقدس است زیرا اعتقاد دارند که حضرت علی (ع) در چنین روزی به امامت رسید...

کرمانشاهان که گهواره تمدن ایران زمین به شمار می رود، هر سال جشن نوروز با آداب و رسوم خاص خود برپا می‌شود که از آن جمله می‌توان به خانه تکانی، آتش افروزی، چیدن سفره هفت سین، دید و بازدید و سیزده به در اشاره کرد که هریک نمادی از جشن هزاران ساله نوروز در تاریخ این سرزمین است.
 

عید نوروز در باور کرمانشاهیان مقدس است زیرا اعتقاد دارند که حضرت علی (ع) در چنین روزی به امامت رسید.
جشن نوروز از زیباترین جشن‌هاست که به همراه خود پاکی و پاکیزگی و تازه شدن دیدارها و زدودن زنگار کینه ها و قهرها را به ارمغان می آورد.


روستای هجیج - پاوه / روستای شالان - کرندغرب / قبرستان ابودجانه - اسلام‌آباد / آبشار پیران - سرپلذهاب / طاق بستان - شهر کرمانشاه / بنای تاریخی زیج منیژه - سرپل ذهاب / غار قوری قلعه / آتشکده چهار قاپی - قصر شیرین / معبد آناهیتا - کنگاور /


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 13:9 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

زيارت اهل قبور سنت چهارمحاليها در اولين روز عيد نوروز
شهركرد - خبرگزاري مهر: زيارت اهل قبور سنت مردم استان چهارمحال و بختياري در اولين روز عيد نوروز است و مردم اين استان هركجا كه باشند خود را در صبح اولين روز عيد به آرامستانها مي رسانند واهل قبور را زيارت مي كنند.
 

به گزارش خبرنگار مهر؛ آداب عید نوروز چون اعیاد اسلامی، از آداب و رسومی خاص اسلامی برخوردار است و علاوه بر آن، برخی آداب و رسوم نیکو نیز در ایام نوروز در میان مردم ایران زمین، دیده می شود.

بزرگداشت نوروز و گرامی داشتن سنت‌های آن با احساس و اندیشه ایرانی، پیوند ناگسستنی یافته است و با آداب و رسوم مختلف در جای جای سرزمین کهن ایران متجلی می‌شود، در این میان استان چهارمحال و بختیاری به واسطه تنوع در مناطق گردشگری و آداب و رسوم ویژه همواره به میهمان‌نوازی شهره خاص و عام بوده است.

مردم استان چهارمحال و بختياري مانند مردم ساير استانها آداب و رسوم خاصي براي ايام عيد نوروز دارند.

در ایام نوروز طبق یک سنت قدیمی اهالی شهرها و روستاهای استان چهارمحال و بختیاری به صورت دسته جمعی به دید و بازدید همدیگر می‌روند و با تبریک سال جدید ساعاتی را با شادکامی و خوشحالی در کنار یکدیگر سپری می‌کنند.

در استان چهارمحال و بختیاری مرسوم است که چنانچه افراد نسبت به یکدیگر کدورتی داشته باشند، بزرگترها و ریش سفیدان فامیل بین آنها صلح و صفا برقرار می‌کنند تا کینه و خصومت را در سال نو از دل بیرون کنند.

مردم این استان پس از حلول سال نو به اتفاق اعضای خانواده‌ ابتدا به دیدار پدربزرگ و مادربزرگ می‌روند و سال جدید را به آنان تبریک می گویند.

يكي از سنت هاي مهم مردم اين استان اين است كه صبح اولين روز عيد نوروز به آرامستانها بروند واهل قبور را زيارت كنند.

مردم استان چهارمحال و بختياري به خصوص مردم شهرستان بروجن؛ شهركرد؛ فرخ شهر؛ لردگان و... صبح اولين روز عيد نوروز را در آرامستانها و گلزارهاي شهدا سپري مي كنند.

مردم به همراه سبزه؛ شيريني؛ ميوه؛ حلوا؛ گل به آرامستانها مي روند و با شستشوي مزار شهدا و اهل قبور و قرائت فاتحه اولين روز عيد نوروز و سال جديد را سپري مي كنند.

در اين ميان مردم همديگر را مي بيينند و با احوال پرسي وروبوسي سال جديد را به يكديگر تبريك مي گويند و براي يكديگر آرزوي سلامتي و موفقيت در سال جديد را مي كنند.

بعد از زيارت اهل قبور ديد و بازديد ها شروع مي شود و كوچكترها به ديدن بزرگترها مي روند.

 هم اكنون در ورودي آرامستانهاي شهرها استان چهارمحال و بختياري از جمله بروجن؛ فرخ شهر و شهركرد ترافيك شديدي ايجاد شده است و پليسهاي راهنمايي و رانندگي نيز روز پركار خود را در ورودي آرامستانها آغاز كرده اند.

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 13:6 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

نوروز باستانی در میان مردم چهارمحال و بختیاری جایگاه ویژه‌ای دارد.


همه مردم اعم از شهر نشین، روستایی و کوچ نشین از اواسط اسفند ماه با خرید و نو کردن لباس و لوازم منزل و خانه تکانی و خرید شیرینی و گل به استقبال نوروز می روند. 


در خانه یک یا چند ظرف غلات و حبوبات سبز می کنند. اگر بین اقوام و دوستان کدورتی باشد با وساطت بزرگان به صلح و آشتی تبدیل می‌شود. ‏ 

غذای شب عید از اهمیت خاصی برخوردار است. در موقع تحویل سال، اگر چه در نیمه‌های شب باشد یا در منزل بزرگ خانواده جمع می‌شوند و یا در زیارتگاه‌ها و اماکن متبرکه تجمع می‌کنند. 
 
روز عید اول به دیدن پدر و مادر و بزرگ خانواده و فامیل می‌روند و سپس با رفتن به خانه اقوام و دوستان سال نو را تبریک می‌گویند. بچه ها در دسته های مختلف به خانه ها می‌روند و عیدی می‌گیرند و سعی می‌کنند تا قبل از ظهر از خانه‌های مورد نظر عیدی خود را بگیرند، زیرا اگر ظهر شود، به آنها گفته می‌شود عید رفت به روستای پایین دست. 

شنبه گردش:

اولین شنبه سال نو را زنان و کودکان از خانه بیرون می‌روند و با چیدن گیاهان خوراکی که تازه سر از خاک در آورده‌اند در مزارع و باغات نحسی، بدی، پلیدیاین روز را دور می‌کنند و به آن «شنبه گردی _ شنبه گردش» می‌گویند. 

شنبه گردی به صورت خانواری نیست و غذای روز به خارج از منزل برده نمی شود و بیش تر خاص زنان و کودکان است. دختران به امید باز شدن «بخت» در این روز هم چون سیزده بدر سبزه گره می زنند.‏ 


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 13:2 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]


آشنایی گبه بافی

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

هنر و صنایع دستی ایران, گبه بافی , عشایرلر

گـَبه یا قالیچه خِرسک فرشی از جنس قالی است که معمولاً در اندازه کوچک توسط عشایرلر و قشقایی بافته می‌شود. گبه پرزهای بلند دارد و در بافت آن شمار پود بیشتری به کار می‎رود که تاثیر چشمگیری بر نرمی گبه می‎گذارد. تعداد پود برخی از گبه‌ها گاهی از سه تا هشت پود در هر رج و بلندی پرزها گاهی تا یک سانتی متر هم می‌رسد.

 

برجسته ترین‌ صنعت دستی و خانگی در استانهای بوشهر و کهکیلویه‌ و بویر احمد بافت‌ گبه‌است‌ که‌ البته در قسمت هایی‌ از چهار محال بختیاری‌ و فارس‌ نیز رواج دارد و تقریبا در اکثر ‌نقاط روستایی‌ و حتی در بسیاری‌ از مناطق شهری استانهای مذکور شغل اول‌ یا حرفه‌ دوم‌‌بسیاری‌ از خانواده‌ها محسوب میشود.


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 12:58 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

چرا در نوروز لباس نو می پوشیم؟

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

آیین‌های نوروزی, لباس نوروزی

پوشیدن لباس نو در نوروز، رسمی کهن در ایران است

 پوشیدن لباس نو در نوروز

پوشیدن لباس نو  در نوروز باور کهنی است که از طبیعت اخذ شده است، چرا که ایرانی‌ها از سبز شدن درختان و نو شدن چهره زمین یاد گرفته‌اند که با آمدن بهار، لباس نو بپوشند و آن را دارای شگون می‌دانند.

 

پوشیدن لباس نو در نوروز، رسمی کهن در ایران و یکی از آداب نوروز  است. تهیه لباس برای تحویل سال، فقیر و غنی را به خود مشغول می‌دارد. در قدیم تر توجه به تهی دستان و زیردستان برای تهیه لباس نوروزی به ویژه برای کودکان رسمی در حد الزام بود. خلعت دادن پادشاهان و امیران در جشن نوروز برای نو پوش کردن کارگزاران و زیردستان بود. ابوریحان بیرونی می نویسد؛ رسم ملوک خراسان این است که در این موسم به سپاهیان خود لباس بهاری و تابستانی می‌دهند.

 

مورخان و شاعران از خلعت بخشیدن‌های نوروزی فراوان یاد کرده اند و بر اساس این باور است که در وقف نامه "حاجی شفیع ابریشمی زنجانی" آمده است؛ هر سال شب‌های عید نوروز پنجاه دست لباس دخترانه و پنجاه دست لباس پسرانه، همراه کفش و جوراب از عواید موقوفه تهیه و به اطفال یتیم تحویل شود. سفرنامه نویسان دوره صفویه و قاجاریه، در شرح و وصف جشن‌های نوروزی از لباس های فاخر مردم فراوان یاد کرده‌اند.

 

خرید لباس نو و برخی وسیله های فرسوده ای که به مناسبت نوروز نیاز به"نو"ساختن دارد، رقم عمده هزینه‌های فصلی و گاه سالانه خانواده‌ها را تشکیل می دهد. بسیاری از خانواده‌ها که در سوک یکی از نزدیکان لباس سیاه پوشیده‌اند، به مناسبت نوروز به ویژه هنگام سال تحویل لباسی دیگر می‌پوشند.

 

در گذشته که فروشگاه‌ها و بازارهای فروش لباس دوخته نبود و مردم دوختن لباس خود را به خیاط‌ها سفارش می‌دادند، نوبت‌های دوخت و کار شبانه روزی خیاطان یکی از دشواری‌های خانواده بود.

 

لباس نوروزی, لباس عید

با آمدن بهار، لباس نو بپوشیم که شگون شادمانی و آرامش است

 اگر در روزهای پیش از نوروز در خانواده‌ها، محله‌ها، مدرسه‌ها و سازمان‌های نیکوکاری رسم است که برای کودکان نیازمند لباس تهیه کنند، این کار نیک پیش از آن که برای کمک و همراهی باشد برای لباس نو پوشاندن به کودکان در جشن نوروز است.

این باور کهن را در نوشته ها، توصیه‌ها و توصیف‌های نوروزی همواره می‌بینیم که از طبیعت پیروی کنیم، از درختان یاد بگیریم و با آمدن بهار، لباس نو بپوشیم که شگون شادمانی و آرامش است.

 

نوروز که روز جشن پیروزی و شادمانی همگانی بود بسیار باشکوه برگزار می شد، مردم لباس‌های نو و زیبای خود را پوشیده و کلاه نوروزی را بر سر می نهادند و سرمه عیدی را به چشم کشیده و زینت و زیور عید بر خود می‌بستند، آنگاه از عطر و عالیه عید نیز استفاده می‌کردند؛

ای آصف جسم مرتبه،کیوان قدر/ مانند هلال در گوش تو بدر

 

بسیار خنک شدست در شهر هرات/زنجیر من و "کلاه نوروزی"صدر (تذکرة الشعرای دولتشاه ص 347)

 

اثر"غالیه ی عید"نارفته هنوز/ زان بنا گوش که با سیم زند رنگش بر (دیوان فرخی سیستانی ص 195)

 

جشن نوروز به روزگارخوارزمشاهیان در میان توده‌های مردمان برگزار می‌شده چنانکه از"جامه های نوین و رنگارنگ"مردم اصفهان در این روز این امر هویدا بوده است.

 

جهانگردان خارجی نیز در سفرهایی که به ایران کرده‌اند اطلاعات در خور توجهی در این باره بدست داده اند. از جمله شاردن در سیاحت نامه خود می‌نویسد: ایرانیان برای نوروز نام های مختلفی نهاده اند از آن جمله آن را "عید لباس نو" می‌خواندند. چون هر کس هر اندازه ای نادار باشد درین جشن یک دست لباس نو به تن می‌کند و افراد متمکن در ایام عید هر روزی ملبوس دیگری در بر می‌نمایند.

 

در سفرنامه "جکسن" هم آمده است: برنامه ایام عید عبارت است از"لباس عید"پوشیدن، هدیه به هم دادن،تبریک و تهنیت به هم گفتن، شاد بودن و نشاط کردن.
منبع:hamshahrionlin

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 12:56 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]


آشنایی با مراسم عید نوروز در جنوب شرق استان تهران

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

آداب و رسوم عید نوروز , ورامین , سال نو

مراسم عید نوروز در جنوب شرق استان تهران
شهر‌های پاکدشت، ورامین و پیشوا از نقاط تاریخی ایران محسوب می‌شوند و از قدیم‌الایام، آداب و رسوم ویژه‌ای در آیین‌های استقبال از بهار و عید نوروز بر این مناطق حاکم بوده و بسیاری از این آئین‌ها، هنوز پا برجاست

 

شهرهای جنوب شرق استان تهران قدمت حدود 7 هزار ساله دارند، در ادامه تعدادی از آداب و رسوم عید و سال نو این خطه از کشورمان را بررسی کرده‌ایم.

 

سمنوپزان
سنت سمنوپزان، حدود 20 روز مانده به عید نوروز انجام می‌شود تا سمنو برای سفره هفت سین آماده باشد.

 

چهارشنبه سوری
اکثر مردم در شب چهارشنبه آخر سال، از بیابان‌ها علف و هیزم جمع می‌کردند، به خانه‌ها می‌بردند و در این شب، کپه‌هایی از این هیزم‌ها را آتش می‌زدند و از روی آن می پریدند.

در داودآباد ورامین، کپه‌هایی از آتش را رو به قبله قرار می‌دادند و سه دفعه از روی آتش می‌پریدند؛ جهت اول و آخر به سمت قبله و بار دوم پریدن آنها در جهت مخالف قبله می‌شد!

 

در شب چهارشنبه سوری، عده‌ای پشت در، دیوار، پشت بام یا سر چهار راه می‌ایستادند و هر نیتی که داشتند به فال نیک یا بد تأویل می‌کردند.
شخصی که حرفها را به فال نیک گرفته بود، اگر به حاجت و نیت خود می رسید، برای افرادی که حرفهای خوب می‌زدند، هدیه‌ای تهیه می کرده و به آنها می‌داد.

 

شال اندازی
بعضی خانه‌ها سوراخی وسط سقف داشتند که از سوراخ، طاق شالی را به داخل خانه آویزان می کردند و صاحبخانه به آن شال چیزی می پیچید و گره می‌زد.
شخصی که شال را داخل انداخته بود، آن را بالا می کشید و آنچه به شال پیچیده شده بود را برای شفای بیمار مفید می‌دانست.

 

آداب و رسوم عید نوروز , ورامین , سال نو

 


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 12:24 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

آداب و رسوم مردم خراسان در ایام نوروز

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

آداب و رسوم خراسانی‌ها در نوروز

آداب و رسوم مردم خراسان در عید نوروز

 

در خراسان همه به آداب و رسوم نوروز پای‌بند و علاقمندند و در اجرای سنن باستانی این عید ملی سخت می‌کوشند.

خراسانی‌ها چند روز متوالی دست از کار می‌کشند و ایام و ساعات خود را صرف جشن و سرگرمی و تفریح و خنده می‌کنند.

 

گندم و عدس سبز می‌کنند لباس نو می‌پوشند. اسفند می‌سوزانند تخم مرغ رنگ کرده درست می‌کنند و کاکین را با پارچه‌های رنگارنگ و فرش‌های خوش نقش و زیبا می‌آرایند.

 

پوست پلنگ و کشکول و تبرزین به در و دیوار می‌آویزانند، به دیدار یکدیگر می‌روند، روی یکدیگر را می بوسند و سال نو را به خویشان و دوستان تبریک می‌گویند و به یکدیگر هدیه و عیدی می‌دهند.

 

آداب و رسوم مردم خراسان قبل از نوروز
از چند هفته به نوروز مانده جنب و جوشی در مردم پدید می‌آید. همه در فکر تهیه لباس نو هستند و لباس‌های کهنه خود را تمیز می‌کنند.
همه خانه تکانی می‌کنند، ظروف مسی را به رویگر داده و سفید می‌کنند. فرش‌ها را می‌تکانند، اثاث خانه را و زوایا اتاق‌ها را گردگیری کرده و می‌روبند و گندم یا عدس در دیس و دوری و بشقاب خیس می‌کنند و خاکشیر و ترتیزک و اسفزه پشت کوزه و روی پارچه می‌چسبانند تا برای شب عید سبز شود و در ایام عید خانه به سبزه آراسته باشد.

 

 


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 12:22 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]


آداب و رسوم عید نوروز در شیراز

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

حافظ,مقبره حافظ

فرهنگ و رسوم مردم شیراز- مقبره حافظ در شهر دیدنی شیراز قرار دارد

آداب و رسوم عید نوروز در شیراز

شهر شیراز به شهر شعر و ادب، و باغ و گل و بلبل شهرت ملی و جهانی دارد. عید نوروز در شیراز نیز نزد مردم استان فارس و بویژه شهرستان شیراز بسیار گرامی داشته می‌شود.
مردم استان فارس به خصوص شهرستان شیراز از 15 روز پیش از تحویل سال نو، به استقبال آن می‌روند. مردان با تهیه شیرینی و تنقلات و زنان با دوختن و تهیه لباس نو برای خود و فرزندان و همچنین خانه تکانی مشغول هستند.

 

در گذشته مردم خود شیرینی درست می‌کردند و عمدتاً نان شیرین می‌پختند. نان شیرین را بعد از این که از تنور بیرون می‌آوردند تا هنوز نرم و تازه بود، چند بار تا می‌زدند تا به صورت یک مربع به اندازه کف دست درآید.

این نان بعد از چند دقیقه تـُرد و بسیار شکننده می‌شد. غیر از این نوع نان شیرینی، شیرینی دیگری درست نمی‌شد. اغلب، وسایل پذیرایی عید تنقلاتی مانند برنجک، اَخُرِک و دنگو بود.

 

امروزه یک ماه به نوروز مانده شیرازی‌ها به بازار می‌روند و لباس عیدشان را تهیه می‌کنند. پارچه‌هایی معمولاً خریداری می‌شود که دارای رنگ روشن و سرخ یا زرد باشد. در قدیم اعتقاد بر این بود؛ اگر لباس را خودشان بدوزند پارچه آن را روزهای دوشنبه یا جمعه قیچی کنند و نیز از نظر آنها چون روز پنج شنبه ساعت سنگین است، لباس مدتی روی دست می‌ماند تا دوخته شود.

 

روز سه شنبه اگر بریده شود نصیب دزد یا مرده‌شور خواهد شد و روز چهار شنبه می‌سوزد وسایل خانه نیز باید عوض شود و یا تمیز گردد.
پختن نان شیرین از جمله کارهایی است که حتماً باید قبل از عید و برای عید انجام بگیرد. سبز کردن گندم، عدس، تره تیزک، ده پانزده روز به عید ماندهدر خانه های شیراز صورت می‌گیرد.

 

شیراز در ایام نوروز
برای این کار از ظرفی استفاده می کنند که از جنس مس یا روی باشد و بعد مقداری دانه ابتدا به سلامتی امام زمان می ریزند و به ترتیب بعد از آن نام اعضای خانواده را می آورند.


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 12:20 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

آداب و رسوم مردم خوزستان

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

 

خوزستان, حنابندان, فرهنگ زندگی

آداب و رسوم مردم خوزستان

تناسب آب و هوائى با زندگى کوچ‌نشينى موجب شده که در اين استان، بخشى از جمعيت به دامدارى پرداخته و به ييلاق و قشلاق بپردازند. بخش شمالى و شمال شرقى خوزستان شامل مناطق شوش، مسجد سليمان، دزفول، شوشتر، ايذه تا محدوده باغ ملک و جانکى در شمال رامهرمز محل زندگى ييلاقى ايلات بختيارى و بخشى از ايلات لرستان و ايلام مى‌باشد .

بخشى از عشاير اين استان اعرابى هستند که در طول تاريخ و به‌مرور زمان از صحراى عربستان کوچيده و سال‌هاى دراز در خوزستان ماندگار شدند . زبان عشاير بومى‌ عربى و عشاير مهاجر استان که فصل زمستان را در مناطق قشلاقى خوزستان مى‌گذرانند به زبان و گويش خاص (لري) سخن مى‌گويند . در بين شهرستان‌هاى استان خوزستان، شهرستان آبادان فاقد جمعيت عشاير قشلاقى است

خوزستان به‌دليل دارا بودن ويژگى‌هاى آب و هوائي، از ديرباز تاکنون، مسکن ايل‌ها و طايفه‌هاى گوناگون بوده است. اقوام کوچ‌نشين اين منطقه به سه دسته عمده لر - ترک و عرب تقسيم مى‌شوند . رعايت آداب و رسوم و شيوه‌هاى قومي، از مسائلى است که شيخ يا رهبر در نظام عشايرى عرب بر آن تأکيد داشت.
مجالس سوگوارى با حضور و اعلام وى خاتمه مى‌يافت و در بقيه ٔ مراسم و سنن قومى نيز حضورى فعال داشت .

در بين ايلات ايران، ايلى به‌نام لرکى وجود داشته که گذشت زمان آن‌را به پراکندگى کشانده است. لرکى به دو زبان ترکى و فارسى شکسته سخن مى‌گويند . عروسى در ايل لرکى‌ها با شرط رضايت والدين امکان‌پذير است.
از روش‌هاى ازدواج در اين ايل همبهرى است. وقتى پدر دختر پسرى ندارد، به پسر خواستگار پيشنهاد مى‌کند همبهر شود؛ يعنى داماد سرخانه شود. اما کمتر پسرى حاضر به قبول ان مى‌شود . در بين لرکى‌ها زن ارزش زيادى دارد. پس از ديد و بازديد خانواده پسر، مشاوره مى‌پردازند و دفعات بعد به‌عنوان بازديد با سوغاتى به منزل والدين دختر مى‌روند و گاهى چند روز آنجا مى‌مانند.

سپس مراسم خواستگارى پيش مى‌آيد. در روز معينى پدر داماد به‌همراه عده‌اى از ريش‌سفيدان محل با لباس‌هاى رسمى سوار بر اسب با هدايائى نظير کله‌قند، چاي، توتون، گوسفند به خانه عروس مى‌روند. خانواد ۀ عروس نيز به استقبال آنها رفته و مسافتى را پياده طى مى‌کنند. سپس غذا تدارک ديده مى‌شود. در صورت توافق خانواده ٔ عروس در پايان مجلس، قرار کاغذگيرانى (نامزدي) مى‌گذراد .

در مجلس نامزدى ريش سفيدان، معتمدين محل و ميرزا (نويسنده) در خانه پدر عروس حاضر مى‌شوند. جلسه مردان و زنان جداگانه است. در مجلس زنان شادى و بزن و بکوب برپا مى‌شود و دست و پاى عروس را حنا مى‌بندند. مردان هم مجلس گرمى دارند؛ يکى آواز مى‌خواند و يکى نى مى‌زند، بعد بزرگتر محل به ميرزا مى‌گويد که شروع کنيم و وسايل نوشتن حاضر مى‌شود و مهريه و شيربها و جهيزيه تعيين و ثبت مى‌شود.

حاضران کاغذ نامزدى را امضاء مى‌کنند و کف مى‌زنند که به آن ' کف مارکي' (کف مبارکي) مى‌گويند. از آن به‌‌بعد دختر نامزد پسر مى‌شود . پس از اين جلسه در صورت مناسب بودن فصل و آمادگى طرفين عروسى روبه‌راه مى‌شود. وگرنه چند ماهى صبر مى‌کنند که به آن بردبانه مى‌گويند . ۱۵ روز مانده به عروسى کم‌کم تدارک عروسى را مى‌بينند و گاهى نيز اين‌کار را ازچند ماه پيشتر آغاز مى‌کنند.

تا روز عروسى اين کارها انجام ‌گيرد: سفيد کردن برنج، آرد کردن گندم، تهيه نان، خريد قند و چاى و توتون و تنباکو، تهيه هيزم، تهيه وسايل پخت و پز، تهيه ترکه جهت بازى مردان، دعوت تشمال (نوزانده ) ، دعوت قوم و خيش که هر يک مراسم مخصوص به‌خود دارد. خداحافظى عروس از خانه پدر و آوردن عروس به خانه داماد نيز مراسم خاص خود را دارد . بردن جهيز عروس را 'پشا' مى‌‌نامند که شامل قالي، گليم، جاجيم، بالش، خورجين مى‌باشد. يکى دو هفته پس از عروسى خانواده ٔ عروس
، داماد عروس را به شام دعوت مى‌کنند. اين دعوت را 'پاگشوني' مى‌نامند.


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 12:18 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

آشنایی با مراسم نوروز در هشت کشور جهان

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

آداب و رسوم عید نوروز, نوروز در پاکستان

نوروز شگفت‌انگیز است... آهسته آهسته از راه می‌رسد و بی آن که خبر کند، جادو می‌کند

 

شاید به همین دلیل است که نوروز مورد استقبال مردم بسیاری از سرزمین‌های دیگر قرار گرفته و هر چه که می‌گذرد بر نفوذ و گستردگی آن افزوده می‌شود، چنانکه امروز از آسیای میانه گرفته تا آسیای مرکزی، از پاکستان گرفته تا تانزانیا با جلال و شکوه تمام گرامی داشته می‌شود. اگرآشنایی با آداب و رسوم مردم این کشورها، برای شما جالب است خط های بعدی را به دقت بخوانید:

 

آداب و رسوم عید نوروز, نوروز در پاکستان

 

نوروز در پاکستان
در پاکستان غالبا صفت "عالم افروز" را در مورد نوروز به کار می‌برند و این حکایت از علاقه‌مندی مردم این کشور به نوروز دارد. بسیاری از خانواده‌های پاکستانی مراسم نوروز را گرامی می‌دارند، به طوری که برای یکدیگر کارت تبریک طلایی و الوان مزین به گل و بلبل که نشان از نو شدن طبیعت دارد، می‌فرستند که معمولا بر آن عبارت عید مبارک نقش بسته است.آنها هم مانند ایرانی ها خانه‌تکانی می‌کنند، لباس نو می‌پوشند، به دید و بازدید می‌روند و سعی می‌کنند کدورت و غم‌ را از دل‌ها بزدایند و زندگی را به شادی بگذرانند.

 

خانواده‌های پاکستانی به هنگام نوروز سفره نوروزی رنگین می‌گسترانند و انواع شیرینی و میوه‌ها را بر آن می‌چینند و بزرگترها به کوچکترها هدیه می‌دهند.


از آداب و رسوم عید نوروز در میان مردم پاکستان تهیه نمودن انواع شیرینی مثل «لدو»، «گلاب حامن»، «رس ملائی»، «کیک برفی»، «شکرپاره»، «کریم رول»، «سوهن حلوا» و همچنین پختن غذاهای معروف این ایام و عیدی دادن و گرفتن و دید و بازدید اقوام است.

 

 


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 14 فروردين 1393برچسب:,

] [ 12:15 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

یادمان باشد که.......


بهار گل دشت و دمن سبزه پروانه شقایق .gif

یادمان باشد حرفی نزنیم كه به كسی بر بخورد، نگاهی نكنیم كه دل كسی بلرزد،

خطی ننویسیم كه آزار دهد كسی را.

یادمان باشد كه روز و روزگار خوش است و تنها دل ما دل نیست. یادمان باشد

از چشمه، درس خروش بگیریم و از آسمان درس پاك زیستن.

یادمان باشد سنگ خیلی تنهاست. یادمان باشد باید با سنگ هم لطیف رفتار كنیم

مبادا دل تنگش بشكند! یادمان باشد برای درس گرفتن و درس دادن به دنیا

آمده‌ایم، نه برای اشتباهات گذشتگان.

یادمان باشد زندگی را دوست داریم. یادمان باشد هرگاه ارزش زندگی یادمان رفت

در چشمان حیوان بی زبانی كه به سوی قربانگاه می‌رود، زل بزنیم تا به مفهوم

بودن پی ببریم.

یادمان باشد با گوش سپردن به آواز شبانه دوره گردی كه از سازش عشق می‌بارد

به اسرار عشق پی برد و زنده شد.

یادمان باشد معجزه قاصدك‌ها را باور داشته باشیم. یادمان باشد گره تنهایی و

دلتنگی هركس فقط به دست دل خودش باز می‌شود.

یادمان باشد لرزیدن دلمان را پنهان نكنیم تا تنها نمانیم.

یادمان باشد هیچگاه از راستی نترسیم و نترسانیم.

یادمان باشد از بچه ها میتوان خیلی چیزها آموخت. یادمان باشد زمان بهترین

استاد است. یادمان باشد قبل از هركار با انگشت به پیشانی‌مان بزنیم تا بعدا با

مشت بر فرقمان نكوبیم.

یادمان باشد با كسی آنقدر صمیمی نشویم، شاید روزی دشمنانمان شود.

یادمان باشد با كسی دشمنی نكنیم شاید روزی دوستمان شود.

یادمان باشد قلب كسی را نشكنیم. یادمان باشد زندگی ارزش غصه خوردن

ندارد. یادمان باشد پل‌های پشت سرمان را ویران نكنیم.

یادمان باشد امید كسی را از او نگیریم شاید تنها چیری است كه دارد.

یادمان باشد كه عشق كیمیای زندگی است.

یادمان باشد كه آدمها همه ارزشمندند و همه می‌توانند مهربان و دلسوز باشند.

یادمان باشد زنده‌ایم و اشرف مخلوقات...

[ شنبه 9 فروردين 1393برچسب:,

] [ 14:26 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

یادگیری از کویر...

- به کویر باید احترام گذاشت ، زیرا گهواره ی عشق است و انسان های

 بزرگ از آن برخاسته اند.

- کویر با همه ی نداری هایش ، میزبانی ساده و یکرنگ است .

- عشق ورزیدن را از کویز بیاموزیم که دریا بودنش را به گرمای آفتاب

بخشید.

- گذشت و فداکاری ، درس دیگری است که کویر به ما می دهد ؛ چرا 

که هر روز صبح با تمام وجود مننتظر سلام دوباره ی خورشید و تحمل

 گرماست .

- کویر ، درد از "بالا به پایین افتادگان " را خوب میداند؛ 

چون زمانی اقیانوسی ثروتمند بوده است .

- باید کویر شد تا خورشید را آن گونه که هست دید.

- کویر خوب آموخته است که باید چشم به آسمان داشته باشید .

-کویر یعنی یک دنیا عشق وشور ودوستی ...

-کویر، مردمش ،صفا وصمیمیتشان ، زیباییشان را ابدا نمی شود

فراموش کرد .

-کویر در خود همه زیباییها را یک جا دارد .

 

[ شنبه 9 فروردين 1393برچسب:,

] [ 14:25 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

سال نومی شود.زمین نفسی دوباره می کشد.برگ ها به رنگ در می آیند و گل ها لبخند می زند و پرنده های خسته بر می گردند و دراین رویش سبز دوباره…من…تو…ما…کجا ایستاده اییم.سهم ما چیست؟..نقش ما چیست؟…پیوند ما در دوباره شدن با کیست؟…زمین سلامت می کنیم و ابرها درودتان باد و …سال نو مبارک …چون همیشه امیدوار وسال نومبارک…والپیپر عید 93, عکس پس زمینه عید, بکگراند کامپیوتر نوروز 93, تصاویر پس زمینه نوروز 93

[ شنبه 9 فروردين 1393برچسب:,

] [ 14:21 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

زندگينامه حضرت زهرا (س)

1.مقدمه 
2. دوران زندگی فاطمه زهرا ( ع ) 
3.چگونگی ازدواج فاطمه ( ع ) و علی ( ع ) 
4.از شادی تا اندوه 

مقدمه 
بدون ترديد در ميان زنان و بانوان اسلامی  ، فاطمه زهرا ( ع ) محبوبترين چهره دينی ، علمی ، ادبی ، تقوايی و اخلاقی در ميان مسلمانان و ديگر مردم جهان به شمار مي رود . شخصيت فاطمه زهرا ( ع ) سيده نساء العالمين ( سرور زنان جهان ) اسوه و الگويی تام و تمام برای تمام زنان عاشق عفت و فضيلت است . در دامن پاک فاطمه زهرا ( ع ) بود که دو امام بزرگوار و دو شخصيت ممتاز عالم بشری ، حضرت امام حسن ( ع ) مظهر حلم و وقار و حضرت امام حسين ( ع ) سرور شهيدان تربيت يافتند ، و نيز زينب کبری ( ع ) حماسه مجسم و مجسمه شجاعت و نمونه يکتا در سخنوری و حق طلبی که پيام حسينی و حماسه عاشورا را در جهان اعلام کرد و نقاب شرک و ريا و پستی و دنياپرستی را از چهره يزيد و يزيديان به يک سو زد . کيست که نداند که مادر در تربيت فرزندان بويژه دختران ، سهم بسيار زيادی  دارد ، و فاطمه زهرا ( ع ) بود که روح آموزش و پرورش اسلامی را در مهد عفت و کانون تقوای خانوادگی  به پسران و دختران خود آموخت . پدر و مادر : فاطمه يگانه دختر بازمانده پيغمبر ( ص ) از خديجه کبری  مي باشد . چه بگويم درباره پدری که پيغمبر خاتم و حبيب خدا و نجات دهنده بشر از گمراهی و سيه کاری بود ؟ چه بگويم درباره پدری که قلم را توان وصف کمالات اخلاقی  او نيست ؟ و فصيحان و بليغان جهان در توصيف سجايای او عاجز مانده اند ؟ و اما مادرش خديجه دختر خويلد از نيکوترين و عفيفترين زنان عرب قبل از اسلام و در دوره اسلامی نخستين زنی که به پيامبر اکرم ( ص ) ، شوهرش ، ايمان آورد و آن چه از مال دنيا در اختيار داشت - در راه پيشرفت اسلام - کريمانه بذل کرد . درجه وفاداری خديجه ( ع ) نسبت به پيامبر ( ص ) را در بذل مال و جان و هستي اش ، تاريخ اسلام هرگز فراموش نخواهد کرد . همچنان که پيامبر اکرم نيز تا خديجه زنده بود زنی ديگر نگرفت و پيوسته از فداکاريهای او ياد مي کرد . از عايشه ، زوجه پيامبر ( ص ) ، نقل شده است که گفت : " احترام هيچ يک از زنان به پايه حرمت و عزت خديجه نمي رسيد . رسول الله ( ص ) پيوسته از او به نيکی ياد مي کرد و به حدی او را محترم مي شمرد که گويا زنی مانند خديجه نبوده است " . عايشه سپس نقل مي کند : روزی به پيغمبر ( ص ) گفتم : او بيوه زنی بيش نبوده است ، پيغمبر سخت برآشفت به طوری  که رگ پيشاني اش برآمد . سپس فرمود : به خدا سوگند بهتر از خديجه کسی برای من نبود . روزی که همه مردم کافر و بت پرست بودند ، او به من ايمان آورد . روزی که همه مرا به جادوگری و دروغگويی  نسبت مي دادند ، او مرا تصديق کرد ، روزی که همه از من روی مي گردانيدند ، خديجه تمام اموال خود را در اختيار من گذاشت و آنها را در راه من بی دريغ خرج کرد . خداوند از او دختری به من بخشيد که مظهر پاکی  و عفت و تقوا بود . عايشه سپس مي گويد : به پيغمبر عرض کردم از اين سخن نظر بدی  نداشتم و از گفته خود پشيمان شدم . باری ، فاطمه زهرا ( ع ) چنين مادری داشت و چنان پدری . گفته اند : خديجه از پيغمبر ( ص ) هفت فرزند آورد : قاسم که کنيه ابو القاسم برای پيغمبر از همين فرزند پيدا شد . وی قبل از بعثت در دو سالگی درگذشت . عبد الله يا طيب که او هم قبل از بعثت فوت شد . طاهر ، که در آغاز بعثت متولد شد و بعد از بعثت درگذشت . زينب که به ازدواج ابو العاص درآمد . رقيه که ابتدا با عتبه و پس از آن با عثمان بن عفان ازدواج کرد و در سال دوم هجرت درگذشت . ام کلثوم که او نيز به ازدواج عثمان - پس از رقيه - درآمد و در سال چهارم هجرت درگذشت . هفتم فاطمه زهرا ( س ) که به ازدواج حضرت علی ( ع ) درآمد و سلاله پاک امامان بزرگوار ما ثمره اين ازدواج پر شوکت و برکت است . ولادت فاطمه زهرا ( ع ) را روز بيستم جمادی  الثانی سال پنجم بعثت مي دانند که در مکه اتفاق افتاد . بنابراين در هنگام هجرت ، سن آن بانوی يگانه نزديک نه سال بوده است . نامها و لقبهايی که فاطمه ( ع ) دارد ، همه بازگوينده صفات و سجايای  ملکوتی اوست ، مانند : صديقه طاهره ، زکيه ، زهرا ، سيدة النساء العالمين و خير النساء و بتول ... . کنيه های آن حضرت : ام الحسن ، ام الحسنين ، ام الائمة ... . و شگفت تر از همه " ام ابيها " يعنی " مادر پدرش " مي باشد که نشان دهنده علاقه بسيار زياد فاطمه ( ع ) است به پدر بزرگوارش و اين که با همه کمی سن از آغاز کودکی پناهگاه معنوی و تکيه گاه روحی - بعد از خداوند متعال - مانند خديجه برای پدر بزرگوارش بوده است . لقب ام ابيها را پيغمبر ( ص ) به دختر عزيزش عنايت کرد . چون کلمه " ام " علاوه بر مادر ، به معنی اصل و منشأ هم به کار مي رود و مانند " ام الخبائث " که به شراب ( سرچشمه همه زيانها و بديها ) مي گويند و " ام القری " که به مکه معظمه گفته مي شد ، بنابراين ام ابيها به معنی  منشأ و اصل و مظهر نبوت و ولايت است ، و براستی زهرا ( س ) درخت سايه گستری بود که ميوه های شيرين امامت و ولايت را به بار آورد .


ادامه مطلب

[ یک شنبه 18 اسفند 1392برچسب:,

] [ 21:39 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

عنوان  :  سيره حضرت فاطمه زهرا(س)
نویسنده :  منيره شريعت جو
كلمات كليدي  :  تاريخ، حضرت فاطمه زهرا (س)، سيدة نساء العالمين، سيره حضرت فاطمه زهرا (س)، اهل بيت (ع)، آيه تطهير، مصحف فاطمه (س)

   سیره حضرت فاطمه(س) از یک سو  به جهت انتساب ایشان به عنوان دختر خاتم پیامبران(ص)، همسر امامت و مادر ولایت و از سوی دیگر برجستگی­های شخصیتی که در وجود ایشان دیده می­شود و ایشان را به عنوان یک الگو مطرح می­سازد، حائز اهمیت است. بنا به فرموده حضرت ولی­عصر(عج) که مادرشان، حضرت فاطمه(س) را به عنوان الگویی برای خود معرفی می­نمایند؛[1] علاوه بر آن­که جنبه­هایی از شخصیت ایشان که به شؤون انسانیت بازمی­گردد، الگویی برای تمامی انسان­ها اعم از زن و مرد است، به عنوان نمونه­ای کامل برای زنان نیز (در شناخت ابعاد مختلف وجودی شخصیت زن، پی بردن به ارزش استعدادهای موجود در زن بدون تحت­ تأثیر القائاتی که در تحقیر جنس زن وجود دارد و در نهایت ظهور استعدادها در ابعاد مختلف به دور از هر گونه افراط و تفریط و در نهایت رسیدن به کمال و قرب الهی) مطرح است. سیره حضرت در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی هر چند به صورت اندک در تاریخ آمده است، اما توجه به هر کدام از وقایع نقل شده، از زاویه­های مختلف اعتقادی، اخلاقی و عملی، ابعاد مختلفی از زندگی این شخصیت را برای ما آشکار می­سازد که در این پژوهش به عنوان نمونه تنها به برخی از این شاخصه­های سه­گانه که در زندگانی ایشان نمود یافته است، اشاره می­گردد.
 
ایمان و اخلاص
   حضرت فاطمه(س) به عنوان برترین زنان جهان "سیدة نساء العالمین" از خلقت آدم تا پایان جهان[2] که بیانگر درجه ایمان ایشان است، مطرح هستند، تا جایی که در قرآن کریم به مقام عصمت ایشان که بدان دست یافته­اند، اشاره شده است.[3] آمدن روزانه پیامبر(ص) در طلوع فجر به درب خانه ایشان، سلام به اهل خانه با عنوان "اهل­البیت" و خواندن آیه "انما یریدالله لیذهب عنکم "[4] از ویژگی­های حضرت فاطمه(س) و خانواده ایشان است.[5]اخلاص در اعمال که به نیت افراد برمی­گردد نیز از موارد بسیار مهمی است که خداوند در سوره انسان، خود نسبت بدان اذعان داشته است.[6] در مقابل از جمله مقاماتی که خداوند به ایشان بخشیده است شفاعت از دوستداران و پیروان خویش در روز قیامت است.[7] ضمن اینکه ایشان شیعیان خود را چنین توصیف می­نمایند: «اگر به آنچه به شما امر می­کنیم عمل می­کنی و از آنچه شما را برحذر می­داریم دوری می­کنی از شیعیان ما می­باشی، والا هرگز»[8]
 
ساده­زیستی و زهد
   اکتفا به ضروریات زندگی و ساده­زیستی، ویژگی برجسته فردی است که در مدینه به عنوان فرزند رهبر جامعه نبوی محسوب می­شد. توجه خاص مسلمانان اعم از فقیر و متمکن به زندگی رهبر جامعه و اعضای خانواده وی مسأله­ای است که ضرورت این امر را دوچندان می­ساخت. حضرت فاطمه(س) چه در دوران تنگدستی و چه در زمان گشایش مادی مسلمانان، اصل ساده­زیستی را همواره با توجه به شرایط زمانه اجرا می­نمودند. تهیه ضروریات زندگی به عنوان جهیزیه که با فروش زره حضرت علی(ع) تهیه گردید، وسائل ساده زندگی[9] و عدم استفاده از برخی امکانات هم­چون عدم استفاده از پرده­ای که برای منزل تهیه شده بود به توصیه پیامبر(ص) که در آن برهه زمانی جزء تزئینات به شمار می­رفت، نمونه­هایی از آن است.[10]
   زاویه دیگر ساده­زیستی حضرت فاطمه(س) که حقیقت امر را بیشتر آشکار می­سازد عدم وابستگی به امور مادی در زندگی که همان زهد است، می­باشد که جلوه­ای از آن را در بخشیدن نوترین لباس خویش در شب عروسی خود به یک نیازمند است.[11]
 
ایثار
   گذشت از حق خویش در جهت نفع رساندن به دیگران و ایثار مورد دیگری است که در زندگی حضرت فاطمه(س) نمونه­های فراوان دارد. نمونه بارز آن ادای نذر سه روز روزه حضرت فاطمه(س) برای سلامتی بیماری حسنین(ع) است که ایشان، حضرت علی(ع)، حسنین(ع) و فضه خادمه، در هر سه روز غذای خویش را به یتیم، اسیر و مسکین داده و خود با آب افطار نمودند که نتیجه آن نزول سوره انسان[12] در تمجید از اقدام خالصانه این خانواده بود.[13] این گونه ایثارها در امور معنوی نیز دیده می­شود که نمونه معروف آن فرمایش "اول همسایه، سپس خانه­ی"حضرت فاطمه(س) به امام حسن(ع) در استدلال بر اینکه چرا در دعا دیگران را نسبت به اهل خانه ترجیح می­دهد، است.[14]
 
دختر، مادر، همسری نمونه
   حضرت فاطمه(س) در زندگی پیامبر(ص) دارای جایگاه خاصی بودند و از محبوت­ترین افراد نزد ایشان به شمار می­آمدند[15] و همین بس که پیامبر(ص) ایشان را "ام أبیها" خواندند.[16] و در مواردی نیز از عبارت "فداها ابوها" استفاده می­نمودند.[17] هم­چنین پیامبر(ص) ایشان را بسیار می­بوسید و می­فرمودند که از ایشان بوی بهشت استشمام می­شود[18] و نیز به احترام ایشان از جای برمی­خاستند.[19] از معروف­ترین احادیث پیامبر(ص) نسبت به حضرت فاطمه(س) جمله "فاطمه پاره تن من است، هر کس او را بیازارد مرا آزار داده، و هر که مرا آزار دهد خدا را آزار داده است؛ و هر کس او را خوشحال کند مرا خشنود ساخته، و هر کس مرا خشنود سازد خدا را خشنود ساخته است"[20] می­باشد. گرامی داشتن حضرت فاطمه(س) توسط پیامبر(ص) نقش مهمی در زدودن فرهنگ جاهلی آن زمان که داشتن دختر را مایه ننگ می­دانستند و «چون یکی از آن­ها را به فرزند دختری مژده آید از شدت غم و حسرت رخسارش سیاه شده و سخت دلتنگ می­شود و از این عار روی از قوم خود پنهان می­دارد و به فکر افتد که آیا آن دختر را با ذلت و خواری نگهدارد یا زنده به خاک گور کند» بود.[21]
   فرزندان حضرت فاطمه(س) هر چند مادر خویش را در کودکی از دست دادند، اما در همین زمان اندک نیز ایشان اهتمام ویژه­ای به تربیت فرزندان خویش داشتند. در تاریخ آمده است زمانی که حسنین(ع) به بازی با یکدیگر مشغول بودند ایشان و پیامبر(ص) آنان را در هرچه بهتر انجام دادن بازی که نقش عمده­ای در تربیت دارد، تشویق می­نمودند. [22]
   شیوه همسرداری ایشان علاوه بر نمود آن در مظاهر زندگی از سخنان پایانی این دو شخصیت بزرگوار در لحظات پایانی زندگانی حضرت فاطمه(س) که حضرت علی(ع) خطاب به حضرت فاطمه(س) رضایت خویش از ایشان و اینکه هیچ گاه در زندگی رفتاری از ایشان ندیده­اند که خاطر ایشان به عنوان همسر را آزرده باشد، دیده می­شود.[23] در حدیثی از ایشان آمده است: «بهترین شما کسانی هستند که در برخورد با مردم نرم­تر و مهربان­ترند و با همسران­شان مهربان و بخشنده­اند.»[24]
 
عدالت
   حضرت فاطمه(س) هرچند نزد خداوند در بالاترین درجات ایمان قرار داشته و فرزند بزرگترین شخصیت روزگار خویش بودند؛ اما به لحاظ مادی خود را همچون سایر مردم می­دانستند. به عنوان نمونه زمانی که انجام امور خانه و فرزندداری بر ایشان طاقت­فرسا شده بود و از پیامبر اسلام(ص) تقاضای خدمتکار نمودند، پیامبر(ص) به جهت تنگدستی اغلب مسلمانان، تسبیحات اربعه را جهت تسهیل در امور به ایشان آموخت که بسیار برای ایشان کارگشا بود.[25] در روزگار گشایش مادی مسلمانان نیز که فضه به عنوان خدمتکار نزد ایشان بود، با توافق یکدیگر به تقسیم کار پرداخته بودند. هر دو به صورت یک روز در میان روزی را به امور منزل و روزی را به عبادت می­گذراندند و بدین ترتیب هیچ تفاوتی بین خود و خدمتکار خویش قائل نبودند.[26] همچنین بنا به پیشنهاد پیامبر(ص) امور داخل منزل به عهده حضرت فاطمه(س) و انجام امور خارج منزل به عهده حضرت علی(ع) گذارده شده بود.[27]
 
حجاب و عفاف و حضور اجتماعی، سیاسی
   حضرت فاطمه زهرا(س) به پوشش خویش و در معرض افراد نامحرم قرار نگرفتن بسیار اهمیت می­دادند و در واپسین روزهای حیات خویش نیز از اینکه پس از وفات حجم بدن ایشان را نامحرم نبیند نگران بودند.[28] در عین حال بدون هر گونه افراط و تفریط در مواقع ضروری در امور اجتماعی به تناسب جایگاه اجتماعی خویش به عنوان یک زن مشارکت داشتند. در زمان حیات پیامبر(ص) پس از غزوات همچون مکه یار و غم­خوار پدر و همسر بوده، نقش امدادگر را در درمان جراحات آنان ایفا می­نمودند.[29] ارتباط صمیمانه با خویشاوندان و همدردی با آنان همچون درست کردن غذا به مدت سه روز برای خانواده حمزه عموی پیامبر(ص) پس از شهادت وی به توصیه پیامبر(ص)،[30] تهیه نان برای پیامبر(ص) به هنگام حفر خندق در نقش پشتیبانی،[31] حضور هفتگی بر مزار شهدا از جمله حمزه در زمان حیات پیامبر(ص) و پس از رحلت ایشان، حضوری از نوع دیگر در اجتماع توسط ایشان است.[32] نقش ایشان در ماجرای مباهله مسیحیان نجران به همراه پیامبر(ص)، حضرت علی(ع) و حسنین(ع) که در قرآن نیز بدان اشاره شده است[33] حضور مهم سیاسی ایشان در زمان پیامبر(ص) است.[34] اقدامات اجتماعی، سیاسی حضرت فاطمه(س) پس از رحلت پیامبر(ص) در حمایت از جریان حامی امامت نیز نمونه­هایی دیگر از این حضور است.
 
جایگاه علمی و آثار
   حضرت فاطمه(س) به شهادت معصومین(ع) دارای علم ما کان و ما یکون تا روز قیامت بوده[35] و در مسائل علمی پاسخگوی مردم و محل رجوع بانوان بود. نمونه بارزی از تربیت­یافتگان مکتب علمی حضرت فاطمه(س) فضه خادمه است که بیست سال پایان عمر خویش را قادر بود تنها با استفاده از آیات قرآنی به سؤالات پاسخ گوید.[36]
   آثاری که از حضرت به یادگار مانده است را در قالب دو دسته می­توان بررسی نمود. بخش اول؛ شامل سخنان، خطبه­ها و ادعیه­هایی است که به مناسبت­ها و زمینه­های مختلف ایراد فرموده و با استفاده از منابع می­توان بدان دست یافت.[37] هم­چنین افراد زیادی هم­چون امام علی(ع)، حسنین(ع)، ام کلثوم، زینت کبری، ابن عباس، ابن مسعود، أسماء بنت عمیس، عایشه، ام­سلمه، سلمی، ام­رافع، أنس و... از ایشان روایت نموده­اند.[38]
   بخش دوم آثاری چون مصحف فاطمه(س) منسوب به حضرت است که پس از ایشان در دست ائمه(ع) قرار داشت و هم­اکنون نیز بنابر روایات نزد حضرت ولیعصر(عج) می­باشد. پس از رحلت پیامبر(ص) جهت کاستن از اندوه حضرت زهرا(س)، مطالب این صحیفه توسط یکی از فرشتگان الهی بر حضرت فاطمه(س) ایراد شده و حضرت علی(ع) نیز آن را املاء می­نمودند. نفی درج آیات قرآنی و احکام شرعی در مصحف فاطمه(س) و وجود مطالبی پیرامون مقام و منزلت پیامبر(ص)، آینده فرزندان حضرت زهرا(س)، پیشگویی رخدادها، نام­های انبیا و اوصیا، پادشاهان و پدرانشان، وصایای حضرت فاطمه(س) عناوین کلی محتوای مصحف است که در روایات بدان اشاره شده است. بنابراین گمان برخی که شیعه اثنی­عشری را متهم به داشتن قرآنی دیگر به نام مصحف فاطمه کرده­اند، رد می­نماید. سند و روایات مصحف فاطمه(س) نیز معتبر بوده، صحت انتساب را تأیید می­کند.[39]
 
حکمت دستورات الهی از دیدگاه حضرت فاطمه(س)
   «پس خداوند ایمان را برای طهارت شما از شرک قرار داد و نماز را دوری از کبر و زکات را صفای روح و زیادی در روزی و روزه را تحکیم اخلاص و حج را بلندی و رفعت دین و احیای سنت­ها و اعلان شریعت و عدالت را نظام قلب­ها و قبولی دین و اطاعت ما اهل بیت را موجب نظام داشتن ملت و امامت ما را امان از تفرقه و جدایی و جهاد را عزت اسلام و صبر را کمکی بر استحقاق اجر و امر به معروف را باعث مصلحت عمومی و نهی از منکر را برای تنزیه دین و نیکی به والدین را حفظ از نارضایتی و صله ارحام را مایه طولانی شدن عمر و کثرت افراد یکدل و قصاص را حفظ خون­ها و وفای به نذر را روزنه­ای برای بخشش گناهان و کامل نمودن کیل و وزن را برای حفظ اموال از نقص و ضرر و نهی از نوشیدن شراب را دوری از پلیدی و پرهیز از نسبت ناروا به بانوان عفیفه را مانع از لعنت و دوری از دزدی را سبب جلوگیری از اعمال زشت و نخوردن مال یتیم و برنداشتن آن را پناهی از ظلم و نهی از زنا را حفظ از غضب الهی و عدالت در احکام را مایه دلگرمی مردم و ظلم ننمودن در حکم را برای ترس از حق قرار داده و برای اخلاص در ربوبیت خود، شرک را حرام نموده است.
    پس تقوای الهی را در بالاترین درجه پیشه خود نمایید و در حالی از این دنیا بروید که مسلمان باشید و از فرامین خدا روی برنگردانید و آن­چه امر فرموده اطاعت کنید و از آن­چه نهی فرموده خودداری کنید و پیرو علم باشید و بدان تمسک کنید که فقط بندگان آگاه از خدا می­ترسند.
   پس حمد و ثنای خدایی را به جا آورید که با عظمت و نورش تمام اهل آسمان و زمین در جستجوی وسیله­ای به سوی اویند و ما آن وسیله الهی در خلقش هستیم و ما آل رسول خداییم و ما مقربان درگاه خدا و جایگاه قدس او و حجت غیب الهی و وارث انبیای اوییم.»[40]

[ یک شنبه 18 اسفند 1392برچسب:,

] [ 21:19 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

[ یک شنبه 18 اسفند 1392برچسب:,

] [ 21:17 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

بازديد : 182


کودکی اندیشید که خدا چه می خورد،

 

چه می پوشد و کجا خانه دارد؟

نداآمد:غصه ی بندگانش رامی خورد،

گناه بندگانش رامی پوشد

و دردل شکسته ای خانه دارد.

 

 

 


برچسب‌ها: متن زیبا , جملات زیبا , متن عارفانه 

[ جمعه 16 اسفند 1392برچسب:,

] [ 1:2 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

آشنایی با تولید نرم افزارهای چندرسانه‌ای (بخش دوم)

پیش به‌سوی آموزش الکترونیکی
هفته گذشته مقدمات و مبانی تولید نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای را آغاز کردیم و تعریف هدف و سناریونویسی برای آنها را معرفی کردیم. در این شماره، نکات تدوین یک سناریوی خوب را ادامه می‌دهیم و ویژگی‌های اساسی نرم‌افزارهای آموزشی الکترونیکی را برمی‌شمریم.

۴- نگارش و تنظیم هدف‌های جزئی مباحث: ساده‌ترین راه نوشتن اهداف جزئی یک مبحث، این است که براساس هر موضوع فرعی یک هدف جزئی نوشته شود. ماهیت اهداف جزئی همانند هدف کلی مبحث است، اما در قالب موضوعی ریزتر و محدودتر. به‌عبارت دیگر، هدف‌های جزئی، اهداف زیرمجموعه هدف کلی موضوع مورد نظر هستند. دقت در نوشتن اهداف جزئی و تنظیم درست توالی آن، می‌تواند موجب نظم بیشتر فعالیت‌های آموزشی شود و در نهایت، تحقق هدف کلی را تضمین کند.

۵- نگارش و تنظیم هدف‌های رفتاری درس: پس از نوشتن هدف‌های جزئی، طراح باید هدف‌های جزئی را تبدیل به هدف‌های رفتاری کند. هدف‌های رفتاری هر مبحث باید با توجه به شرایط، ضوابط و امکانات متناسب با سطوح مختلف حیطه‌های یادگیری تنظیم شود. سپس براساس سلسله مراتب از آسان به مشکل یا به‌صورت پیش‌نیاز و پس‌نیاز مرتب گردد. در هدف‌های رفتاری، عملکرد (نوع رفتار)، شرایط و معیار دقیقا باید مشخص شود.

۶- نگارش مراحل ارائه محتوی: در مرحله ارائه درس، محتوای آموزشی باید دقیقا مشخص شود. در این مرحله باید دقت کرد که بخش‌های مختلف محتوا با یک روال منطقی ارائه شده و هیچ نکته نامفهومی در میان مطالب ارائه‌شده وجود نداشته باشد. همچنین لازم است در این قسمت زمان لازم برای هر قسمت به‌طور دقیق مشخص شود.

ارائه محتوا در حقیقت قسمت اصلی کار تنظیم سناریو و شامل دو قسمت اصلی است:

۱- سازماندهی کلیه محتوای بخش‌ها و توالی آنها باید رعایت شود.

۲- روش آموزش قسمت‌های گوناگون مشخص شود.

پس از مشخص شدن این موارد باید دست به‌کار شده و اجزای آموزشی(شامل متن، عکس، ‌فیلم و…) مورد نیاز برای رسیدن به اهداف هر بخش را با توجه به نوع نرم‌افزار مورد نظر از منابع مختلف تامین و مکان و نحوه نمایش هر یک را به‌صورت کاملا دقیق مشخص کنیم.

برای بالا بردن بازده آموزشی، لازم است برای هر قسمت خلاصه و نتیجه‌گیری را نیز پیش‌بینی کرده و پس از پایان هر بخش آن را ارائه کنیم.

۷- طراحی مرحله ارزشیابی: پس از ارائه محتوا و جمع‌بندی و نتیجه گیری، لازم است از چگونگی تحقق اهداف آگاه شویم. اگرچه این عمل ممکن است در طول فعالیت‌های آموزشی به‌طور ضمنی انجام شود، اما ضرورت دارد پس از پایان ارائه محتوا، با طراحی بخشی به این منظور (ارزشیابی یا آزمون) کاربر را از میزان یادگیری خود آگاه کرده تا در صورت نیاز به تکرار دوره آموزشی اقدام کند.

به این منظور با توجه به اهداف رفتاری تعیین شده نسبت به طراحی و تنظیم پرسش‌ها اقدام و در این بخش از آنها استفاده می‌کنیم. برای رسیدن به بهترین نتیجه در این بخش سوالات باید به‌گونه‌ای تنظیم شوند که هم از تنوع کافی برخوردار باشند، یعنی از همه انواع سوالات مانند پرسش‌های چندگزینه‌ای ، پرکردنی، درست و غلط، مرتب‌سازی و… استفاده شده و هم سوالات و پاسخ‌های آنها به‌صورت تصادفی نمایش داده شوند تا امکان به‌خاطر سپردن جواب‌ها کاهش یابد همچنین باید امکاناتی برای تصحیح خودکار سوالات و نمایش نتیجه آزمون و مرور پاسخ‌های سوالات نیز در نظر گرفته شود.

برای رسیدن به این اهداف می‌توان نرم‌افزارهای مخصوص ساخت آزمون را به‌کار برد یا در صورت تسلط به زبا‌ن‌های برنامه‌نویسی، نسبت به ایجاد آن اقدام کرد که در این مورد به‌صورت مفصل در بخش‌های بعدی خواهیم نوشت.

۸- مرحله تعیین فعالیت‌های تکمیلی: با در نظر گرفتن این بخش می‌توان تمرینات و منابع مختلفی را برای یادگیری بیشتر کاربر به وی پیشنهاد کرد و در صورت ارتباط آنلاین نتیجه این فعالیت‌ها را گردآوری کرد.

ویژگی‌های اساسی نرم‌افزارهای آموزشی الکترونیکی

۱- تکرار: یک محتوای الکترونیکی باید قابلیت تکرار داشته باشد و با توجه به نیاز کاربر هر زمان و به تعداد دفعات مورد نیاز کاربر بتواند آن را اجرا کند.

۲- تعامل(Interactive): یک محتوای الکترونیکی باید با مشارکت کاربر در آموزش و دوری از آموزش یک‌سویه انجام گرفته و در موارد مورد نیاز انجام عملیات مختلف، حین آموزش و انجام آزمون در پایان آموزش از کاربر درخواست گردد.

۳- ارتباط: در یک محتوای الکترونیکی باید امکان برقراری ارتباط در جریان آموزش و انجام راهنمایی‌های لازم فراهم آید.

محورهای تولید نرم‌افزار

۱- محتوا: ارزش آموزشی نرم‌افزار، حجم کار، اجزای نرم‌افزار شامل تصاویر متحرک و ثابت، فیلم، ‌صوت و ….

۲- آموزشی: ایجاد انگیزه در فراگیر و خلاقیت و تعاملی بودن نرم‌افزار و ارزشیابی

۳- فنی: سرعت دسترسی، راهنما، روش نصب و استفاده، ارائه در وب، صداگذاری، گرافیک، رنگ و….

[ پنج شنبه 15 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:46 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

آشنایی با تولید نرم افزارهای چندرسانه‌ای (بخش نخست)
سناریو ‌نویسی‌ برای ‌هدف
یکی از بهترین روش‌های نوین برای بالا بردن بازده آموزشی، استفاده از نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای (Multimedia) در رابطه با موضوع آموزشی مورد نظر است. البته در تمام موضوعات آموزشی نرم‌افزارهای استاندارد با محتوای آموزشی مطلوب وجود ندارد پس بهترین کار در این زمینه تولید این محتوای آموزشی به صورت چندرسانه‌ای توسط خود فرد است.در این سلسله مطالب می‌کوشیم تا شما را با روند طراحی و تولید یک نرم‌افزار آموزشی چندرسانه‌ای آشنا کنیم و امیدواریم بتوانیم در رسیدن به این هدف موفق باشیم.

 

نرم‌افزار چندرسانه‌ای

نرم‌افزار چندرسانه‌ای نرم‌افزاری کاربردی است که تحت وب یا روی سی‌دی به منظور رسیدن به یک هدف آموزشی طراحی و تولید می‌شود و در اصطلاح نام محتوای الکترونیکی چندرسانه‌ای به آن اطلاق می‌گردد. این امر به دلیل استفاده از رسانه‌های گوناگون مانند فیلم، عکس، صوت و متن در تولید این نوع نرم‌افزارهاست.

مزایای استفاده از آموزش‌های چند رسانه‌ای

۱- استفاده از تصاویر ثابت یا متحرک یا فیلم به‌جای نوشته

۲- استفاده از صوت و موسیقی همراه آموزش

۳- استفاده از وسایل تفریحی و بازی‌های مختلف جهت جلوگیری از بروز خستگی

۴- تحریک حافظه تصویری افراد و افزایش بازده آموزشی

۵- یادگیری سریع‌تر، موثرتر و پایدارتر

۶- انجام و نمایش کارهایی که در حالت عادی امکان انجام آنها وجود ندارد

۷- صرفه‌جویی در هزینه آموزشی با ایجاد کارگاه یا آزمایشگاه‌های مجازی

۸- صرفه‌جویی در زمان کاربران با اضافه کردن امکان جستجو در نرم‌افزار.

مراحل طراحی و تهیه نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای

۱- تعیین هدف

۲- نوشتن سناریوی نرم‌افزار

۳- انتخاب نرم‌افزار مادر مناسب

۴- تهیه اطلاعات خام شامل (متن، فیلم، عکس و ‌صوت) با توجه به محتوای مورد نظر و نرم‌افزار مادر انتخاب شده

۵- تولید نرم‌افزار با توجه به سناریو و اطلاعات خام موجود

۶- ایجاد خروجی مناسب با توجه به روش انتشار به صورت CD یا تحت وب.

تعریف هدف

در تعیین هدف پروژه هدف از تولید نرم‌افزار، نوع نرم‌افزار (خودآموز، کمک معلم یا محیط شبیه‌سازی شده) و نوع کاربری و مکان اجرای نرم‌افزار(کامپیوتر، وب، موبایل و…) باید مشخص گردد سپس صفحه‌بندی پروژه و تعیین صفحات اصلی و فرعی و سرفصل‌های مطالب آماده گردد و بعد با توجه به‌نوع خروجی مورد نظر و مکان و نحوه ارائه آن، نرم‌افزار اصلی تولیدکننده نرم‌افزار آموزشی، مانند Flash، Director، MMB و Powerpoint را انتخاب شود و در نهایت تعیین مطالب هر صفحه و محتویات صوتی و تصویری آن با توجه به نوع ورودی نرم افزار اصلی (مادر) انجام خواهد گرفت.

نوشتن سناریو

هدف از نوشتن سناریو روی کاغذ آوردن تمام مطالب، سرفصل‌ها و قسمت‌های مختلف نرم‌افزار با جزئیات کامل و گروه‌بندی مطالب و پیش‌بینی بخش‌های مختلف جهت ارائه بهتر مطالب به کاربر و در واقع تهیه طرح درس آموزشی است. در این بخش باید بار آموزشی نرم‌افزار کاملا مطابق با محتوای آموزشی مورد نظر تنظیم گردد تا کاربر در استفاده از نرم افزار دچار سردرگمی نشود.

از مواردی که باید در طراحی سناریو برنامه مد نظر گیرد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- ارائه مطالب به‌گونه‌ای باشد که در کاربر انگیزه‌های لازم را ایجاد کند.

۲- مطالب به صورت صریح و شفاف بیان شده و از حاشیه روی پرهیز گردد.

۳- مطالب به‌گونه‌ای تنظیم شود که در کاربر این حس ایجاد گردد که کلیه مطالب مورد نیاز آموزشی در برنامه پوشش داده شده است.

۴- تا حد امکان مراحل تدریس به صورت تعاملی تنظیم گردیده و با طرح سوالات مناسب و الزام کاربر به پاسخ صحیح به این سوالات در جریان آموزش، باعث ایجاد همکاری و تعامل کاربر با برنامه گردد.

۵- ارائه مطالب به صورت منظم و با در نظر گرفتن پیش‌نیاز هر مطلب انجام گیرد.

رعایت مراحل و نکات زیر برای تدوین یک سناریوی خوب لازم و ضروری است:

۱- موضوع یا عنوان: موضوع باید به صورت کاملا دقیق بیان گردیده و از بیان آن به صورت کلی پرهیز شود.

۲- تعیین و نگارش عناوین فرعی یا رئوس مطالب: پس از تعیین و نوشتن موضوع اصلی، عناوین فرعی موضوع اصلی مشخص شوند و در ترتیب و توالی مناسب عناوین فرعی همواره باید دقت شود، زیرا این عناوین فرعی به عنوان اهداف فرعی آموزش خواهند بود.

۳- نوشتن هدف کلی: نوشتن هدف کلی هر بخش، همانند هدف کلی یک دوره آموزشی است، اما در قالب یک موضوع محدود، رسیدن به مجموع هدف‌‌های کلی بخش‌ها باید موجب تحقیق اهداف کلی دوره شوند. به‌عبارت دیگر اهداف کلی هر بخش، عناصر یا مراحل رسیدن به اهداف کلی دوره را مشخص می‌کنند. در نوشتن هدف کلی هر بخش نیز معمولا از افعال کلی استفاده می‌شود. ذکر شرایط و معیار در این نوع از اهداف ضرورتی ندارد.

[ پنج شنبه 15 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:44 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

[ پنج شنبه 15 اسفند 1392برچسب:,

] [ 1:24 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

www.post.ir شركت پست جمهوري اسلامي ايران

www.ncc.org.ir سازمان نقشه برداري كشور

www.iranmiras.ir سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري

www.hamyarpolice.com هميار پليس

www.emdadgar.com پايگاه اينترنتي امدادگران ايران

www.ketabeavval.ir كتاب اول

www.ngdir.ir پايگاه ملي داده هاي علوم زمين كشور

www.irandoe.org سازمان مركزي حفاظت محيط زيست ايران

برچسب‌ها: نکات

[ پنج شنبه 15 اسفند 1392برچسب:,

] [ 1:22 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

 

قصه گویی

کاوش گری

بارش مغزی

اوری اطلاعات

پیش سازمان دهنده

اعضای تیم

حل مساله

[ پنج شنبه 15 اسفند 1392برچسب:,

] [ 1:21 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

داستان

 


داستان قشنگ و پند آمیز شیطان ونمازگذار

مردی صبح زود از خواب بیدار شد تا نمازش را در خانه خدا (مسجد) بخواند. 

لباس پوشید و راهی خانه خدا شد. 

در راه به مسجد، مرد زمین خورد و لباسهایش کثیف شد. او بلند شد، 

خودش را پاک کرد و به خانه برگشت. 

مرد لباسهایش را عوض کرد و دوباره راهی خانه خدا شد.. در راه به مسجد و 

در همان نقطه مجدداً زمین خورد! 

او دوباره بلند شد، خودش را پاک کرد و به خانه برگشت.. یک بار دیگر لباسهایش 

را عوض کرد و راهی خانه خدا شد. 

در راه به مسجد، با مردی که چراغ در دست داشت برخورد کرد و نامش را پرسید. 

مرد پاسخ داد: (( من دیدم شما در راه به مسجد دو بار به زمین افتادید)).. 

از این رو چراغ آوردم تا بتوانم راهتان را روشن کنم. 

مرد اول از او بطور فراوان تشکر می کند و هر دو راهشان را به طرف مسجد 

ادامه می دهند. همین که به مسجد رسیدند، مرد اول از مرد چراغ بدست 

در خواست می کند تا به مسجد وارد شود و با او نماز بخواند. 

مرد دوم از رفتن به داخل مسجد خودداری می کند. 

مرد اول درخواستش را دوبار دیگر تکرار می کند و مجدداً همان جواب را می شنود. 

مرد اول سوال می کند که چرا او نمی خواهد وارد مسجد شود و نماز بخواند. 

مرد دوم پاسخ داد: ((من شیطان هستم.)) مرد اول با شنیدن این جواب جا خورد.. 

شیطان در ادامه توضیح می دهد: 

((من شما را در راه به مسجد دیدم و این من بودم که باعث زمین خوردن شما شدم.)) 

وقتی شما به خانه رفتید، خودتان را تمیز کردید و به مسجد برگشتید، 

خدا همه گناهان شما را بخشید. من برای بار دوم باعث زمین خوردن شما شدم 

و حتی آن هم شما را تشویق به ماندن در خانه نکرد، بلکه  به راه مسجد برگشتید. 

به خاطر آن، خدا همه گناهان افراد خانواده ات را بخشید. من ترسیدم که اگر یک بار دیگر باعث زمین خوردن شما بشوم، آنگاه خدا گناهان افراد دهکده تان را  ببخشد. 

بنابراین، من سالم رسیدن شما را به خانه خدا (مسجد) مطمئن ساختم. 

نتيجه داستان: 

کار خیری را که قصد دارید انجام دهید به تعویق نیاندازید. زیرا هرگز نمی دانید 

چقدر اجر و پاداش ممکن است ازمواجه با سختی های در حین تلاش به انجام کار خیر 

دریافت کنید.

 

 

 


برچسب‌ها: داستان پنداموز

[ پنج شنبه 1 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:42 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

چطور بهتر زندگی کنم

 

 

پرسیدم..... ،چطور ، بهتر زندگی کنم ؟

 

 با كمی مكث جواب داد :

 

گذشته ات را بدون هیچ تأسفی بپذیر ،

با اعتماد ، زمان حالت را بگذران ،

و بدون ترس برای آینده آماده شو .

ایمان را نگهدار و ترس را به گوشه ای انداز .

شک هایت را باور نکن ،

وهیچگاه به باورهایت شک نکن .

زندگی شگفت انگیز است ، در صورتیكه بدانی چطور زندگی کنی .


برچسب‌ها: بهتر زندگی کردن

[ پنج شنبه 1 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:39 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

پندوحکمت

 

 

خداوند تعالی خطاب به حضرت موسی(ع)میفرماید:

۶چیزرادرجایی قراردادم ولی مردم درجای دیگرمی جویند...

۱) علم رادرگرسنگی گذاردم.......مردم در سیری می جویند..

۲) آسایش رادربهشت گذاردم.....مردم در دنیا آن را می جویند..

۳) بی نیازی رادرقناعت گذاردم....مردم درجمع آوری مال می جویند..

۴)رفعت رادرتواضع گذاردم ..........مردم درتکبرمی جویند.............

۵)استجابت دعارادرلقمه حلال گذاردم.......مردم درسروصدامی جویند..

۶)عزت رادربیداری شب گذاردم.....مردم درقدرت دربار می جویند.........


برچسب‌ها: پند و حکمت

[ پنج شنبه 1 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:38 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

جواب

جواب سلام را با علیک

 

جواب تشکر را با تواضع

جواب کینه را با گذشت

جواب بی مهری را با محبت

جواب ترس را با جرات

جواب دروغ را با راستی

جواب دشمنی را با دوستی

جواب زشتی را با زیبایی

جواب خشم را با صبوری

جواب نامردی را با مردانگی

جواب اعتماد را بی ریا

جواب بی تفاوت را با التفات

جواب مسولیت را با وجدان

جواب خواهش را بی غرور

جواب دو رنگی را با خلوص

جواب بی ادب را با سکوت

جواب دلمرده را با امید بده

و هیچ وقت هیچ چیز وهیچ کس را بی جواب نذار

مطمئن باش هر جوابی بدهی

یک روزی یک جوری یک جایی به تو بر می گردد.

 


برچسب‌ها: جواب

[ پنج شنبه 1 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:38 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

10 چیز که خداوند در مورد آن ها هرگز از تو سوال نمیکند

10  چیز که خداوند در مورد آن ها هرگز از تو سوال نمیکند

 

1-خداوند از تو نخواهد پرسید پوست تو به چه رنگ بود،

بلکه از تو خواهد پرسید که چگونه انسانی بودی؟

2- خداوند از تو نخواهد پرسید که چه لباس هایی در کمد داشتی ،

بلکه از تو خواهد پرسید به چند نفر لباس پوشاندی؟

 3- خداوند از تو نخواهد پرسید زیربنای خانه ات چندمتر بود،

 بلکه از تو خواهد پرسید به چند نفر در خانه ات خوش آمد گفتی؟

4- خداوند از تو نخواهد پرسید در چه منطقه ای زندگی می کردی،

  بلکه از تو خواهد پرسید چگونه با همسایگانت رفتار کردی؟

5- خداوند از تو نخواهد پرسید چه تعداد دوست داشتی،

بلکه از تو خواهد پرسید برای چندنفر دوست و رفیق بودی؟

6- خداوند از تو نخواهد پرسید میزان درآمد تو چقدر بود،

بلکه از تو خواهد پرسید آیا فقيري را دستگيري نمودی؟

7- خداوند از تو نخواهد پرسید عنوان و مقام شغلی تو چه بود،

  بلکه از تو خواهد پرسید آیا سزاوار آن بودي وآن را به بهترین نحو انجام دادی؟

 8- خداوند از تو نخواهد پرسید که چه اتومبیلی سوار می شدی،

بلکه از تو خواهد پرسید که چندنفر را که وسیله نقلیه نداشتند به مقصد رساندی؟

9- خداوند از تو نخواهد پرسید چرا این قدر طول کشید تا به جست و جوی رستگاری بپردازی،

  بلکه با مهربانی تو را به جای دروازه های جهنم، به عمارت بهشتی خود خواهد برد.

10- خداوند از تو نخواهد پرسید که چرا این مطلب را برای دوستانت نخواندی،

 بلکه خواهد پرسید آیا از خواندن آن برای دیگران در وجدان خود احساس شرمندگی می کردی؟

 

 


برچسب‌ها: 10 چیز که خداوند در مورد آنها سوال نمیکند
 

[ پنج شنبه 1 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:35 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

مانند مداد باشیم

مانند مداد باشیم

 

پسرک پدربزرگش را تماشا کرد که نامه ای می نوشت .
بالاخره پرسید :

 ماجرای کارهای خودمان را می نویسید ؟ درباره ی من می نویسید ؟
پدربزرگش از نوشتن دست کشید و لبخند زنان به نوه اش گفت :

درسته درباره ی تو می نویسم اما مهم تر از نوشته هایم مدادی است که با آن می نویسم .

 می خواهم وقتی بزرگ شدی مانند این مداد شوی .

پسرک با تعجب به مداد نگاه کرد و چیز خاصی در آن ندید .

 اما این هم مثل بقیه مدادهایی است که دیده ام .

بستگی داره چطور به آن نگاه کنی . در این مداد 5 خاصیت است که اگر به دستشان بیاوری ، تا آخر عمرت با آرامش زندگی می کنی .

صفت اول :
می توانی کارهای بزرگ کنی اما نباید هرگز فراموش کنی که دستی وجود دارد که حرکت تو را هدایت می کند .
اسم این دست خداست .
او همیشه باید تو را در مسیر ارده اش حرکت دهد .

 صفت دوم :
گاهی باید از آنچه می نویسی دست بکشی و از مداد تراش استفاده کنی . این باعث می شود مداد کمی رنج بکشد اما آخر کار ، نوکش تیزتر می شود .
پس بدان که باید رنج هایی را تحمل کنی چرا که این رنج باعث می شود انسان بهتری شوی .

صفت سوم :
مداد همیشه اجازه می دهد برای پاک کردن یک اشتباه از پاک کن استفاده کنیم .
بدان که تصیح یک کار خطا ، کار بدی نیست . در واقع برای اینکه خودت را در مسیر درست نگهداری مهم است.

 صفت چهارم :
چوب یا شکل خارجی مداد مهم نیست ، زغالی اهمیت دارد که داخل چوب است .
پس همیشه مراقبت درونت باش چه خبر است .

صفت پنجم :
همیشه اثری از خود به جا می گذارد .
بدان هر کار در زندگی ات می کنی ردی به جا می گذارد و سعی کن نسبت به هر کاری می کنی هوشیار باشی و بدانی چه می کنی .

 

 

 


برچسب‌ها: مانند مداد باشیم
 

[ پنج شنبه 1 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:33 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

یادمان باشد که......

یادمان باشد که......

 

یادمان باشد؛ كسي كه به فكر انتقام است ؛ هميشه زخمهاي خود را تازه نگه ميدارد.

 

یادمان باشد كه امروز روز ديگري ست ؛ پس هرگز امروزمان را بر اساس خاطره

تلخ ديروز داوري نکنیم تا فردایمان تباه نشود .

 

يادمان باشد كه به راحتي ميشه يك دوستي را با زبان خوش حفظ كرد اما به سختي ميشه

به آن معنا داد.براي معنا بخشيدن به دوستي محبت لازم است نه زبان.

 

يادمان باشد ممكن است هرتلاشي خوشبختي به دنبال نداشته باشه ؛ اما هيچ خوشبختي

بدون تلاش بدست نمياد .

يادمان باشد زندگي كوتاهتر از آن است كه به خصومت بگذرد. فرصت هايمان رابراي

مهرباني به سادگي از دست ندهيم .

 

بخاطر بسپاريم حضور هیچ کس در زندگی ما اتفاقی نیست ، خداوند در هر حضوری

رازی را برای کمال ما پنهان کرده است ، خوشا به حال ما اگر آن راز را در یابیم.

 

همواره به ياد داشته باشیم تا درست عمل کنیم چرا كه ابليس در جزئيات سکونت دارد

 

يادمان باشد زندگی دفتری از خاطره هاست .. یک نفر در دل شب..یک نفر در دل خاک

یک نفر همدم خوشبختیهاست... یک نفر همسفر سختیهاست...چشم تا باز کنیم عمرمان

می گذرد، ما همه همسفریم...

 

يادمان باشد دنيا گرد است هر وقت احساس کرديم به آخر رسيديم شايد در نقطه ي شروع

باشيم.پس جايي براي نا اميدي نيست.

 

يادمان باشد كلمات براي درك حقيقت درست شده اند اما وقتي كه زياد به كار برده شوند

جاي خود حقيقت را مي گيرند و آن وقت است كه انسان به دام كلمات مي افتد.


برچسب‌ها: یادمان باشد که

[ پنج شنبه 1 اسفند 1392برچسب:,

] [ 23:32 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

 

کاردستی ساخت عروسک خرس تدی با جوراب

مراحل را در ادامه مطلب ببنید...

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:,

] [ 1:10 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

 

تزیین کلاس یا اتاق کودک به شکل رنگین کمان و باران

بقیه تصاویر در ادامه مطلب ببینید... 



موضوعات مرتبط: کاردستی , تزیین کلاس یا اتاق کودک

ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:,

] [ 1:6 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

طرز درست کردن خمیر بازی

مراحل را در ادامه مطلب ببنید...

 



موضوعات مرتبط: کاردستی , کاردستی های خمیری , آموزش نقاشی

ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:,

] [ 1:5 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]


آیامی دانید حجم خورشید بیش از ۱۳۲۰۰۰۰ برابر  زمین است.
آیامی دانید در 150 سال گذشته قد افراد در کشور های صنعتی 10 سانتی متر رشد داشته است
آیامی دانید هر تكه كاغذ را نمي توان بيش از 9 بار تا كرد.
آیامي دانيد تبخير از سطح خاك بزرگ ترین منبع هدررفتن آب بصورت تبخير در ايران است..
آیامي دانيد بر هر سانتي متر از سطح زمين 105 كيلو گرم هوا وجود دارد..
آیامي دانيد به ازاي هر 1 ٪ افزايش نمك محلول در آب 1 ٪ از شدت تبخير كاسته مي شود.
آیامي دانيد اگر تمام يخهاي قطبي ذوب شوند آب درياها 14 متر بالا مي آيد..
آیامي دانيد بيشترين قربانيان سيل زنان و سپس كودكان هستند..
آیامي دانيد ارتفاع تبخير در ايران 2 متر و ارتفاع متوسط بارندگي 24 سانتی متر است.
آیامی دانید در یک سانتی متر از پوست شما 12 متر عصب و 4 متر رگ و مویرگ وجود دارد.
آیامی دانید رشد کودک در بهار بیشتر است.
آیامی دانید درآمریکا سالیانه 85 میلیون تن کاغذ مصرف می شود.
آیامی دانید اسب ماده 30 واسب نر 36 دندان دارد.
آیامی دانید حس بویایی مورچه با حس بویایی سگ برابری می کند.
آیامی دانید زمان لازم برای اینکه آب اقيانوسها 1 دور در چرخه­­ی آب بچرخد 3000 سال است و اين زمان براي يخهاي قطبي 8000 سال و براي آبهاي زير زميني 5000 سال مي باشد
آیامی دانید فقط 0.1 ٪ از ابهای زمین قابل استفاده برای اشامیدن است. 
موضوعات مرتبط: دفترچه ی کنجکاوی
 

[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:,

] [ 1:48 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

آیامیدانید یک گالن روغن سوخته، می تواند تقریبا 1 میلیون گالن آب تمیز را آلوده کند ‌ 
آیامیدانید خوردن 1 سیب اول صبح، بیشتر از قهوه باعث دور شدن خواب آلودگی می شود

آیا میدانید قدیمی ترین آدامسی که جویده شده، متعلق به 9000 سال پیش بوده است 
‌ها هم از یخچال استفاده می کنند‌ آیا میدانید اسکیمو ها برای محافظت غذا در مقابل یخ زدن
‌ریزی شما می شود‌ آیا میدانید جویدن آدامس هنگام خورد کردن پیاز، مانع از اشک
آیا میدانید در 4000 سال قبل، هیچ حیوانی اهلی نبود‌ 
آیا میدانید اکثر افراد در کمتر از 7 دقیقه خوابشان می برد ‌
آیا میدانید سالی 500 شهاب سنگ به زمین برخورد میکنند
آیا میدانید خورشید روزی 126,000 میلیارد اسب بخار انرژی به زمین می فرستد
آیا میدانید 80% حرفهایی که در طول روز می زنیم باخودمان است
آیا میدانید در واشنگتن بیشتر از مردمانش، تلفن وجود دارد‌
آیا میدانید 56% افرادی که دست چپ هستند، تایپیست هستند
آیا میدانید برای تولید 1 لیتر بنزین 23,5 تن گیاه در گذشته مدفون شده است
آیا میدانید هر 1 دقیقه نسل یک موجود زنده منقرض میشود
آیا میدانید داوینچی همزمان با یک دست مینوشت و با دست دیگر نقاشی میکشید
آیا میدانید گوش و بینی در تمام طول عمر رشد میکنند
آیا میدانید اب دریا بهترین ماسک صورت است
آیا میدانید در ساخت برج ایفل 2,5 میلیون پیچ و مهره به کار رفته است
آیا میدانید طول تمام رگهای بدن ما 560 هزار کیلومتر است
آیا میدانید بینی انسان قادر به تشخیص 10,000 نوع بوی مختلف است
آیا میدانید انرژی که خورشید در 1 ثانیه تولید میکند برای مصرف 1 میلیون سال زمین کافی است
آیا میدانید غیر ممکن است که بتوانید با چشمان باز، عطسه کنید
یا میدانید ما در طول زندگیمان 18 کیلو پوست می اندازیم کرد کرد کرد
آیامیدانید در مدت 24 ساعت قلب 15 ساعت استراحت میکند 
‌ 
آیا میدانید «یویو» اولین بار به عنوان یک سلاح در فیلیپین استفاده می شد ‌
آیا میدانید اگر مادران در زمان بارداری سیب به خصوص سبز استفاده کنند نوزادانشان زیبا میشوند
آیا میدانید که اگر مادران باردار از انگور و جوانه گندم و امگا3 استفاده کنند بچه های انها تیز هوش میشوند
آیا میدانید خورشيد در هر يك ثانيه 4,200 هزار تن جرم خود را بصورت انرژي در فضا منتشر مي كندآایا میدانید خورشيد فقط 1 قسمت از 40,000 جرم خود را از دست داده است.
آیا میدانید ايران 1018 شهر دارد
آیا میدانید پرآب ترين رود ايران كارون در خوزستان است
آیا میدانید بام ايران استان چهار محال و بختياري است
[ جمعه هفتم مرداد 1390 

[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:,

] [ 1:47 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

سه داستان کوتاه ، برگرفته از کتاب « روابط معلم و دانش آموز » ، نوشته ی « هایم گینات » ترجمه ی «سیاوش سرتیپی» و انتشارات فاخته .

1- خوبی های زندگی را نمی توان با کتک یاد داد.

داستان زیر پندی ساده اما جامع دارد: مهربانی را فقط با مهربانی می توان یاد داد. اندی ، دانش آموز 8 ساله ، کتک خور و مظلوم کلاس بود. بچه ها دسته جمعی به او ...


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:,

] [ 1:46 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

 
اینــــــک که من از دنیا میروم بیست و پنج کشور جزو امپراطوری ایران است و در تمام این کشورها پول ایران رواج دارد و ایرانیان در آن کشورها دارای احترام هستند و مردم کشورها نیز در ایران دارای احترام می باشند.
جـــــــانشین من خشایار شاه باید مثل من در حفظ این کشورها بکوشد و راه نگهداری این کشورها این است که در امور داخلی آنها مداخله نکند و مذهب و شعائر آنها را محترم بشمارد. 
اکنــــون که من از این دنیا می روم ...
ادامه ی مطلب را از دست ند هید

ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:,

] [ 1:44 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

ایرانیان چگونه صاحب (نام خانوادگی ) شدند ؟

 سالها از زمان اجبار بکارگیری نام خانوادگی برای اتباع ایرانی به دستور رضاشاه می‌گذرد و از آن زمان تاکنون، اسناد هویتی ایرانیان، تحولات بسیاری را پشت سر گذاشته است و امروز در حالی سالانه یک میلیون و 200 هزار شناسنامه تعویض می‌شود که ایرانیان در انتظار دریافت کارت هوشمند ملی با بهره‌گیری از آخرین فناوری‌های روز دنیا هستند.

 

نام خانوادگی ، شهرت و یا فامیلی، بخشی از نام یک فرد است که نشان‌دهنده تعلق وی به یک خانواده است. پیدایش نام خانوادگی به حدود 2850 سال پیش از میلاد مسیح و برای خاندان‌های مهم و سرشناس چین باستان بازمی‌گردد. ثبت نخستین سند ولایت یا شناسنامه به نام «فاطمه ایرانی» در 1297 در تهران در ایران، نخستین مجموعه رسمی ثبت‌احوال در سوم دی ماه 1297 به عنوان بخشی از بلدیه تاسیس شد و نخستین سند ولایت یا همان شناسنامه هم در همین تاریخ برای فردی به نام «فاطمه ایرانی» در تهران به ثبت رسید. 
نخستین سند هویتی ایرانیان خارج از کشور در اسفند ‌ماه 1308 در شهر بمبئی به نام «عبدالحسین سپنتا» صادر شد. سپنتا همان کسی است که بعد‌ها نخستین فیلم ناطق ایرانی با عنوان «دختر لر» را ساخت. 
اگر چه در ایران انتخاب نام خانوادگی از سال‌های انقلاب مشروطه در میان قشر روشنفکر جامعه رواج یافته بود، اما با پایان یافتن جنگ جهانی اول و در سال 1304، واحد زیرمجموعه بلدیه به «اداره» ارتقا یافت و عنوان «احصائیه» برای آن انتخاب شد. پس از آن و در زمان سلطنت رضاشاه، در سال 1313 با تصویب قانون مدنی، استفاده از القاب گذشته منسوخ و انتخاب نام خانوادگی برای کلیه اتباع ایران اجباری شد. 
در این دوران، افرادی به عنوان مامور ثبت به مناطق مختلف فرستاده می‌شدند تا نام خانوادگی برای هر طایفه مرجع قانونی داشته باشد. 
گزینش نام خانوادگی نیز، معمولا از چند روش پیروی می‌کرد که یکی از آنها پیشه نیاکان در یک قوم است. محل اسکان قوم و نام یا شهرت بزرگ خاندان (پدر، پدربزرگ، جد)، از دیگر شیوه‌های متداول انتخاب نام خانوادگی بوده است. گاهی هم یک نام خانوادگی بر اساس شغل یا حرفه (همچون صراف، جواهریان، پزشکزاد) یا یک ویژگی بدنی یا فیزیکی (خوش‌چهره، قهرمان) بازمی‌گشت. 
در نهایت و با تصویب قانون مدنی کشور در سال 1313 ثبت نام خانوادگی نیز، اجباری شد. بر اساس قانون، سرپرست خانواده باید برای خانواده خود نام‌خانوادگی انتخاب می‌کرد و نام خانوادگی تخصیص یافته از سوی وی به سایر افراد خانواده‌اش هم اطلاق می‌شد. و از آن زمان تاکنون بیش از چهار نسل از ایرانیان به این نام‌های خانوادگی خوانده می‌شوند. صدور 101 میلیون و 451هزار و 193 شناسنامه تاکنون تعویض سالانه یک میلیون و200 هزار شناسنامه در کشور 


موضوعات مرتبط: زندگي نامه - داستانی - تاریخی
 

[ سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:,

] [ 1:42 ] [ سیمین حیاوی ]

[ ]

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه